Κάντε μας Like στο Facebook

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Νέο θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας


Νέο θερμό επεισόδιο, το δεύτερο μέσα σε 48 ώρες, σημειώθηκε το απόγευμα στα σύνορα της Τουρκίας,


όπου έπεσε και πάλι οβίδα όλμου από τις περιοχές της Συρίας. Σε νέα αντίποινα προχώρησε αμέσως ο τουρκικός στρατός, σφυροκοπώντας στόχους στο συριακό έδαφος.

Ο τουρκικός στρατός επανέλαβε τους βομβαρδισμούς μετά τις βολές όλμου που δέχθηκε άλλη μία κοινότητά της στα νότια έδαφη της χώρας από τη συριακή πλευρά των συνόρων, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, ενώ επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Η νέα συριακή επίθεση έπληξε την μεθοριακή κοινότητα Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τουρκικού στρατού περί τις 19.30, ώρα Ελλάδος, τονίζει το ΝΤV.
Το τουρκικό πυροβολικό είχε βάλει κατά συριακών στόχων την Τετάρτη και Πέμπτη, σε αντίποινα για ένα βλήμα όλμου των συριακών δυνάμεων που είχε προκαλέσει το θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κοινότητα Ακτσάκαλε.
Σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας», και πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ «θα καταβάλλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.

Πηγή: http://www.e-go.gr/