Κάντε μας Like στο Facebook

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Επεισόδια στην Ταξίμ – Ερντογάν: Οι διαδηλώσεις εξυπηρετούν τους εχθρούς μας

10.000 διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ το απόγευμα του Σαββάτου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και αστυνομική επιχείρηση για να διαλυθεί το πλήθος. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με κανόνια νερού.


Νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραλλήλιζε τις διαδηλώσεις της Βραζιλίας με αυτές των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ.

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα υπογράμμισε πως  οι συχνά βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκία.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχαν ήδη συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις γύρω από την πλατεία καθώς το πλήθος φωνάζει "αυτή είναι μόνον η αρχή, ο αγώνας θα συνεχιστεί".

Στη Σαμψούντα, περίπου 15.000 οπαδοί του Ερντογάν ζητωκραύγαζαν κρατώντας τουρκικές σημαίες καθώς ο τούρκος πρωθυπουργός καλούσε το πλήθος να δώσει την απάντησή του στις διαδηλώσεις,στις κάλπες,κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον προσεχή Μάρτιο.

"Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας.  Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις; Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη", τόνισε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον αυτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις τονίζοντας ότι δε σέβονται το ισλάμ.

"Ας μπουν στα τζαμιά με τα παπούτσια τους, ας πιούν αλκοόλ στα τζαμιά μας, ας σηκώσουν το χέρι τους στα κορίτσια μας που φορούν την μαντήλα. Μια προσευχή από εμάς είναι αρκετή για να εμποδίσει τα σχέδιά τους", τόνισε ο Ερντογάν.

koolnews.gr