Κάντε μας Like στο Facebook

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν


Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αναγνωρίσει 38 πρόσωπα από τα οποία επιθυμεί να λάβει καταθέσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν σε ηλικία τριών ετών το 2007 στην Πορτογαλία, σε μία...

υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

«Η έρευνά μας έχει προχωρήσει, στο βαθμό που έχουμε ταυτοποιήσει 38 πρόσωπα από τα οποία θέλουμε να λάβουμε καταθέσεις. Τα πρόσωπα αυτά προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και είμαστε σε ένα προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με κάθε χώρα σε αυτή τη φάση», ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ. 

«Τα 12 από τα πρόσωπα αυτά είναι Βρετανοί που βρίσκονταν στην Πορτογαλία όταν η Μάντλιν εξαφανίστηκε» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι υφίσταται μία πιθανότητα η Μάντλιν να είναι ακόμη εν ζωή» δήλωσε ο αρχιεπιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ Άντι Ρέντγουντ.

Η βρετανική αστυνομία είχε αποφασίσει να αρχίσει δική της έρευνα μετά την απόφαση της πορτογαλικής να θέσει στο αρχείο την υπόθεση τον Ιούλιο του 2008.

Η μικρή Μαντλίν, ή Μάντι σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, εξαφανίστηκε το Μάιο του 2007 στην περιοχή Πράια ντα Λουζ, στα νότια της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές η οικογένεια Μακάν. 

Οι γονείς της, οι οποίοι γευμάτιζαν σε ένα εστιατόριο όχι μακριά από το σημείο από όπου εξαφανίστηκε το μικρό κορίτσι, είναι πεισμένοι ότι έχει απαχθεί.

Η εξαφάνιση προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης σε διεθνές επίπεδο, αλλά και μια τεράστιας έκτασης διεθνή έρευνα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ είχε διανείμει τον Απρίλιο φέτος μια φωτογραφία της μικρής Βρετανής, επεξεργασμένη με υπολογιστή ώστε να εικονίζει το πώς θα είναι η 9χρονη σήμερα Μαντλίν.

Η βρετανική αστυνομία έχει προβεί σε «πάνω από 3.800 ενέργειες», που οδήγησαν στην συγκέντρωση νέων ευρημάτων και νέων στοιχείων από αυτόπτες μάρτυρες, όπως ανέφερε.

sigmalive.com