Κάντε μας Like στο Facebook

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Βενέδικτος: Ο Θεός μου είπε να παραιτηθώ


Τη βεβαιότητα ότι την παραίτησή του, τον περασμένο Φεβρουάριο, τού την ενέπνευσε ο Θεός, εξέφρασε ο επίτιμος ποντίφικας Βενέδικτος σε δηλώσεις του, οι οποίες αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων «Zenit.org» και που προβάλλονται, συγχρόνως, από όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Μού το είπε ο Θεός. Ήταν μια εμπειρία μυστικιστικού χαρακτήρα, κατά την οποία ο Κύριος γέννησε μέσα στην καρδιά μου την θέληση να μείνω μόνος μαζί του», υποστήριξε ο Βενέδικτος.
Σύμφωνα με το Zenit.org «η εμπειρία αυτή συνεχίσθηκε και κατά τους τελευταίους μήνες, με όλο και εντονότερη την επιθυμία του Γιόζεφ Ράτσιγκερ να διατηρήσει μια μοναδική και άμεση σχέση με τον Κύριο».
Σε σχέση με τον διάδοχό του, ο Γερμανός πρώην επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια πρόσφατων δηλώσεών του ότι «όσο περισσότερο παρατηρεί τον πάπα Φραγκίσκο, τόσο ενισχύεται η βεβαιότητά του ότι η επιλογή του να παραιτηθεί ήταν αποτέλεσμα της βούλησης του Θεού».
Υπενθυμίζεται ότι ο επίτιμος ποντίφικας ζει στο μοναστήρι Mater Ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας) στο εσωτερικό του Βατικανού και πολύ σπάνια, μεταβαίνει για λίγες ημέρες στην θερινή κατοικία των παπών, στην λίμνη του Κατέλ Γκαντόλφο, τριάντα, περίπου, χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη
newsbomb.gr