Κάντε μας Like στο Facebook

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Φοβερή αφράτη πίτσα με ζυμάρι SODA WATER




Υλικά: 
Για τη ζύμη ΣΟΔΑΣ
1 κουτάκι σόδα (330 ml) 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
περίπου 1/2 κιλό αλεύρι τύπου 00 ή μπλε για ο.χ.

Για τη νόστιμη σάλτσα:
1/3 φλιτζ.τσ. ελαφρά συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
2 κουτ.σ. μουστάρδα
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 κουτ.γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών για κοτόπουλο

Υπόλοιπα υλικά:
6 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
1/2 φλιτζ.τσ. ένταμ τριμμένο
6 φέτες τυρί γκούντα 
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σόδα, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφού αφρίσουν τα ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την αφήνουμε στο μπολ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30' λεπτά. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο της στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί με τα χέρια ισόπαχα.
Βάζουμε σε ένα σέικερ τη σάλτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε δυνατά να ενωθούν. Η σάλτσα μας θα βγει σκούρα πορτοκαλί. Την απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι και έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε την πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 20' λεπτά ή έως ότου φουσκώσουν και ροδίσουν οι άκρες και λιώσουν τα τυριά!!!
Βγάζουμε απ'το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!


Καλή σας όρεξη!!!