Κάντε μας Like στο Facebook

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Βελτώνεται ο καιρός και επιστρέφουν οι λιακάδες


Καλά είναι τα νέα του καιρού για τις επόμενες ημέρες καθώς όλα δείχνουν οτι θα ακολουθήσουν 4 ημέρες με ήλιο και καλοκαιρία σε όλη τη χώρα...


Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που κόστισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσαν πολλά προβλήματα σε σπίτια και καλλιέργειες, υψηλές πιέσεις έρχονται να καλύψουν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη χώρα μας, καθιστώντας τον καιρό αίθριο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι το κρύο το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και ο μαλακός καιρός το μεσημέρι. Ενδεικτικά, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 3 και 14 βαθμών στα βόρεια, 4 με 16 βαθμών στα κεντρικά και τα νότια τμήματα και 12 με 17 στα νησιωτικά τμήματα. Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, τα πρωινά θα επικρατεί παγετός και λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας θα σχηματίζεται πάχνη.
Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις πρωινές ομίχλες σε κλειστές ηπειρωτικές λεκάνες και σε παραθαλάσσιες περιοχές από το Σάββατο και μετά. Δεν αποκλείεται σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας η ομίχλη να μην διαλύεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη που το Σάββατο θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ από την Κυριακή και μετά.

Νέα μεταβολή του καιρού με βροχές φαίνεται από την Τετάρτη 17/12.

meteo-news.gr