Κάντε μας Like στο Facebook

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Μαύροι κύκλοι; Όχι πια!

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια! Ο εφιάλτης για πάρα πολλές γυναίκες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τα αντιαισθητικά αυτά… σημάδια.
Πολλές φορές τα αίτια για τη δημιουργία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι παθολογικά, συνήθως όμως είναι η ύπαρξη αλλεργιών, η συμφόρηση γύρω από τη μύτη ή η κληρονομικότητα όπως διαβάζουμε στο iatronet.

Ανεξάρτητα πάντως από τις αιτίες, υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από αυτούς:

Ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο. Καλό είναι να συμπληρώνετε 7 – 9 ώρες ύπνου καθημερινά. Παράλληλα υπάρχουν ειδικές μάσκες ύπνου για το πρόσωπο που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων, ενώ μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τη δική σας μάσκα τοποθετώντας πάνω στα μάτια σας μια βρεγμένη πετσέτα.

Μπορείτε επίσης να βάζετε στα μάτια σας κρύα σακουλάκια τσάι ή παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα ή ακόμα και φέτες αγγουριού. Η τανίνη που περιέχει το τσάι μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, ενώ οι ουσίες που περιέχει το αγγούρι ανανεώνει την όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Μία ακόμα λύση είναι να πλένετε κάθε μέρα το πρωί σας με κρύο νερό, που προκαλεί συστολή των αγγείων και μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Μια κρέμα ματιών που περιέχει βιταμίνη Κ και ρετινόλη είναι μια καλή λύση για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων...