Κάντε μας Like στο Facebook

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

9 σημάδια που δείχνουν αν είστε πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο

 Αποτέλεσμα εικόνας για έξυπνοι
Για όσους αναρωτιούνται αν είναι όντως τόσο έξυπνοι όσο νομίζουν.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είστε πιο έξυπνος από τον μέσο όρο; Και αν ναι να σας πούμε ότι τα online τεστ που σας βγάζουν διάνοιες δεν έχουν καμία μα καμία υπόσταση.

Παρακάτω είναι μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο πιο έξυπνο.

Πολιτικά Ανοιχτόμυαλοι


Έρευνα του 2010 έδειξε πως οι βαθιά συντηρητικοί άνθρωποι έχουν IQ γύρω στο 95, ενώ οι πιο ανοιχτόμυαλοι έχουν  πάνω από 106.

Άγχος

Όσοι έχουν υψηλότερα επίπεδα άγχους τείνουν να είναι πιο έξυπνοι. Σύμφωνα με μελέτη αυτό προέκυψε από το αίσθημα της επιβίωσης. Το άγχος λειτουργούσε ως τρόπος για να επιβιώσεις.

Ψυχικά νοσήματα

Ψυχολόγοι έχουν βρει μέσω ερευνών ότι οι τα πιο έξυπνα παιδιά, τείνουν να γίνουν ενήλικες με ψυχολογικές διαταραχές όπως ο διπολισμός.

Εμπιστοσύνη

Αμερικανική έρευνα έδειξε πως οι εξυπνότεροι άνθρωποι δείχνουν συνήθως μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και είναι συνήθως πιο χαρούμενοι και υγιείς.

Μοναξιά

Απ ότι φαίνεται οι έξυπνοι προτιμούν να  περνούν πιο πολύ χρόνο με τον εαυτό τους. Όσο πιο πολλοί περιτριγυρίζονται από κόσμο, τόσο μειώνεται η αίσθηση ικανοποίησής τους.

Τεμπελιά

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει πει «Πάντα διαλέγω έναν τεμπέλη για τις πιο δύσκολες δουλειές γιατί θα βρει ένα πιο εύκολο τρόπο να το κάνει».

Οι τεμπέληδες φαίνεται πως απολαμβάνουν πιο πολύ τις σκέψεις τους.

Ξενύχτηδες

Έρευνα έδειξε πως τα φωτεινότερα μυαλά κοιμούνται πιο αργά  και ξυπνάνε πιο αργά. Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι πιο επιτυχημένοι ξυπνάνε πιο νωρίς.

Διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ

Αν σου αρέσει το μαύρο χιούμορ, τότε μάλλον είσαι πιο έξυπνος από τους γύρω σου, καθώς οι άνθρωποι με υψηλότερο IQ έχουν τη δυνατότητα να αποκωδικοποιήσουν πιο εύκολα ένα πιο περίπλοκο αστείο.

Δημιουργικότητα

Οι εξυπνότεροι απορρίπτουν τις δεισιδαιμονίες και δημιουργούν νέες ιδέες.

Πηγή: Independent