Κάντε μας Like στο Facebook

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Τέλος ο κορωνοϊός στην Κίνα, άνοιξαν 700 κινηματογράφοι

Η καραντίνα σταμάτησε. Οι Κινέζοι βλέπουν Avengers και άλλες ταινίες.
Οι κινιματογράφοι στην Κίνα ξεκίνησαν να ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους αφού έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά τα κρούσματα του COVID-19 στην χώρα. Σύμφωνα με την The Hollywood Reporter περισσότεροι από 700 κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν ξανά και πολλά cinema θα επαναφέρουν προβολές βαρύγδουπων blockbusters για να ενθαρρύνουν το κοινό να επιστρέψει στην ρουτίνα του.

Όλες οι ταινίες Avengers (The Avengers, The Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War, and Avengers: Endgame) επιστρέφουν στα Cinema της Κίνας μέσα στον μήνα. Επίσης άλλα blockbusters του Hollywood όπως το Avatar, το Inception και το Interstellar επιστρέφουν επίσης στους κινηματογράφους. Αυτές είναι μερικές από τις πιο κερδοφόρες ταινίες στην Κίνα με το Avengers να σημειώνει 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια στην χώρα.

Πολλές κινηματογραφικές αίθουσες που έχουν ανοίξει και πάλι, βρίσκονται στα περίχωρα της Κίνας όπου και δεν υπήρχε μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού και σύμφωνα με την αναφορά δεν έχει ανοίξει καμία αλυσίδα κινηματογράφων στην ενδοχώρα.

Πέραν των Αμερικάνικων επιτυχιών, θα προστεθούν στην λίστα των ταινιών που επιστρέφουν και μια σειρά από Κινέζικες επιτυχίες όπως τα Wolf Warrior 2, The Wandering Earth και το Wolf Totem. Εξαιτίας μιας συμφωνίας που καταφέρανε οι κινηματογράφοι θα κρατήσουν το 100% των κερδών από τις προβολές, ενώ κανονικά λαμβάνουν το 43% από τα έσοδα.

Τα έσοδα βέβαια από τις Αμερικάνικες επιτυχίες θα παραμείνουν στο 75% αφού το 25% θα πάει κανονικά στις εταιρείες παραγωγής τους αλλά πρόκειται για μικρότερο ποσοστό σε σχέση με το 40% που συμφωνείται σε άλλες χώρες.


www.gameworld.gr