Κάντε μας Like στο Facebook

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Βραχάκια με καρύδι και μπισκότο






Υλικά:
1 κούπα καρυδόψιχα 
1/2 πακέτο μπισκότα βουτύρου ή πτι-μπερ σπασμένα
1 1/2 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα μαζί με τα σπασμένα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αφού λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα ελαφρώς να πέσει η θερμοκρασία.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα καρυδόψιχας και το ξύσμα, ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σοκολάτα κι έπειτα με ένα κουταλάκι αφήνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε 4 ώρες περίπου να στεγνώσουν καλά και να σταθούν τα σοκολατάκια μας και...
έτοιμα για σερβίρισμα!!!