Κάντε μας Like στο Facebook

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

SMS μετακινήσεων: Πότε καταργούνται - Τι θα ισχύσει με τα ταξίδια

SMS μετακίνησης: Οι κωδικοί εξόδου για το 13033
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το απογευματινό διάγγελμα, θα αναφερθεί και στην κατάργηση του συστήματος των κατ' εξαίρεση μετακινήσεων.
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το απόγευμα, στις 6.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το κυβερνητικό σχέδιο για τη μετα-κορονοϊό εποχή.

Πέραν της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και των κομμωτηρίων από την 4η Μαΐου, ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα αναφερθεί και στο σύστημα των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων.

Η αποστολή SMS στο 13033, τις τελευταίες εβδομάδες, είχε καταστεί καθημερινή συνήθεια για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Ωστόσο, αυτό αναμένεται ότι θα τερματιστεί άμεσα, αρχής γενομένης από τις 4 Μαΐου, όταν και σταματήσει η υποχρέωση του κάθε πολίτη να ενημερώνει τις κρατικές αρχές για τις μετακινήσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η κατάργηση της αποστολής SMS θα ισχύσει από τη Δευτέρα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα βρίσκεται σε απόλυτη εφαρμογή έως και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Χρειάζεται επομένως, προσοχή από τον καθένα, καθώς τυχόν παραβίαση του συστήματος των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων «τιμωρείται» με πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ.
Τι θα γίνει με τις ηπειρωτικές και νησιωτικές μετακινήσεις

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης, στο απογευματινό διάγγελμα, εκτιμάται ότι θα αναφερθεί και στις μετακινήσεις εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας των πολιτών.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για σταδιακή απελευθέρωση, προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη μαζική έξοδος από τα αστικά κέντρα.

Αυτό σημαίνει ότι η απελευθέρωση για τις εκτός περιφρειακής ενότητας μετακινήσεις θα πραγματοποιηθεί μετά τις 4 Μαΐου - πιθανώς στις 11 Μαΐου.

Στο ίδιο πλαίσιο, μάλιστα, οι περιορισμοί στα ταξίδια προς τα νησιά δεν αποκλείεται να παραταθούν έως και τον Ιούνιο.

sputniknews.gr