Κάντε μας Like στο Facebook

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Κομμωτήρια: Οι 6 κανόνες για να πάμε για κούρεμα – «Τέλος» σε 2 αντικείμενα

Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης από αύριο Δευτέρα σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής
Ανοίγουν αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου τα κομμωτήρια, ωστόσο, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από αυτόν που γνωρίζαμε. Ειδικότερα, θα πάμε για κούρεμα με κανόνες, με ισχυρές συστάσεις, αλλά και απαγορευτικό για συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως η χρήση κλιματιστικού ή το σεσουάρ, ενώ θα διακοπεί η συνήθεια των περιοδικών.

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει για πελάτες και εργαζόμενους από αύριο σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κουρεία.

Τι ισχύει με την χρήση μάσκας προσώπου;

Οι εργαζόμενοι φορούν υποχρεωτικά μάσκα προσώπου. Οι πελάτες δεν φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση να το κάνουν. Στα κέντρα αισθητικής οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης.

Ποιο θα είναι το ωράριο λειτουργίας;


Το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων με κωδικό δραστηριότητας 9602, δηλαδή κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, μπορεί να είναι διευρυμένο από τις ‪7:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο από τις 7:00 έως τις 21:00.

Πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται εντός του κομμωτηρίου;

α) Έως 20 τ.μ επιτρέπονται 4 άτομα (εργαζόμενοι και πελάτες). Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 18 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 4 άτομα.

β) Από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ επιτρέπονται 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10 τ.μ. Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 50 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 7 άτομα (σ.σ. 4 για τα 20 τ.μ και 3 για τα υπόλοιπα 30 τ.μ).

γ) Άνω των 100 τ.μ επιτρέπονται 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 130 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται 14 άτομα (σ.σ. 12 για τα 100 τ.μ και 2 για τα υπόλοιπα 30 τ.μ).

δ) Άνω των 300 τ.μ που αναπτύσσονται σε επίπεδα, ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ ανά όροφο.

Τι ισχύει με τις αποστάσεις;


Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι κατ' ελάχιστο 2 μέτρα. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν και τον κωδικό δραστηριότητας για άλλες υπηρεσίες, όπως μασάζ, πιλάτες, πέρσοναλ τρέϊνινγκ, απαγορεύεται ρητά η παροχή τους.

Πώς πηγαίνουμε για κούρεμα;

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως η προσέλευση στο κομμωτήριο γίνεται μονάχα κατόπιν ραντεβού. Στο γκισέ η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να διατηρεί καθημερινά αναλυτικό κατάλογο των ραντεβού με τα ονόματα και τις ώρες προσέλευσης.

Τι ισχύει με το κλιματιστικό;

Το κλιματιστικό πρέπει να μείνει κλειστό και παράθυρα πόρτες ανοιχτές.

Τι ισχύει με πιστολάκι – σεσουάρ;

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

typosthes.gr