Κάντε μας Like στο Facebook

Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

Λαχταριστό κέικ με πραλίνα φουντουκιού και στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ


Υλικά

150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
3 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
3/4 φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού
5 κουταλιές κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
1 κουταλιά κονιάκ
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2.Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου. Τοποθετούμε το κέικ στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε και το ραντίζουμε λίγο κονιάκ.
4. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού για το γλάσο, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ρευστή μορφή. Αδειάζουμε το γλάσο στο κέντρο του κέικ. Με μια σπάτουλα απλώνουμε το γλάσο μέχρι να καλύψει το κέικ και περιμένουμε να κρυώσει.