Κάντε μας Like στο Facebook

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Πρώτη μέρα άρσης των μέτρων στην Αθήνα: Μάσκες, αποστάσεις και αστυνομικοί έλεγχοι - Βίντεο

Κορδέλες στα καθίσματα του μετρό για τήρηση αποστάσεων
Με μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας κινούνται οι επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σήμερα πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων περιορισμού.
Διαφορετική από τις προηγούμενες εβδομάδες είναι η εικόνα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας καθώς ξεκίνησε η άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού.

Τα πρώτα καταστήματα ανοίγουν σήμερα, ενώ νέοι κανονισμοί ισχύουν για τη χρήση μάσκας από πολίτες και εργαζομένους.

Έλεγχοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ από την αστυνομία

Ορατή ήταν η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί της Δευτέρας, με τους ένστολους να επιτηρούν την εφαρμογή των μέτρων.

Βίντεο που κατέγραψε το Sputnik δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί πραγματοποιούν έλεγχο σε τρόλεϊ ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.


Οι ένστολοι ελέγχουν εάν τηρούνται οι αποστάσεις και αν φορούν όλοι τις μάσκες τους.

Υπενθυμίζεται ότι για τους πολίτες η μάσκα είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Για τους εργαζόμενους, υποχρεωτική είναι η μάσκα στα ΜΜΜ, ταξί, στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Κορδέλες στα καθίσματα στο μετρό

Μέτρα λαμβάνονται και στο μετρό για την αποφυγή συνωστισμού και τήρηση των όσων προβλέπονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κορδέλες έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις καθήμενων προκειμένου να διασφαλίζονται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κορδέλες έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις καθήμενων προκειμένου να διασφαλίζονται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Κορδέλες στα καθίσματα του μετρό

Ουσιαστικά, θέσεις καθήμενων έχουν πρακτικά «ακυρωθεί».

Κορδέλες στα καθίσματα του μετρό για τήρηση αποστάσεων

Επιπλέον, οι επιβάτες φορούν μάσκες και τηρούν τις αποστάσεις.

sputniknews.gr